Till Eurovision

Demonstration 11 maj: Uteslut Israel från Eurovision!

Demonstrera lördag 11 maj mot Israel i Eurovision!

Israel står anklagade för folkmord och bombar Rafah. Kvinnor och barn ligger i massgravar i Gaza. I Malmö står Israel på scen och sjunger i Eurovisionfinalen. Demonstrera lördag 11 maj under parollen Uteslut Israel från Eurovision! Vi står enade i solidaritet med det palestinska folket. Vi accepterar inte Israels krigsbrott!

Stoppa Israel – För fred och ett fritt Palestina!

När och var?

Den 11 maj 2024. Samling Stortorget i Malmö kl. 15.00 för tal. Grupper och organisationer får gärna vara på plats redan 13. Avmarsch kl. 16.00. Slutpunkt: Mölleplatsen (via Triangeln, Pildammsvägen, Fersens väg, Slottsgatan, Malmöhusvägen). På Mölleplatsen: Världsrekord i dabke till Ana Dami Falastini!

För våra gemensamma förhållningssätt i demonstrationen se här.

Samling Stortorget, barnvagnsblock, permobiler

Det är viktigt att vi demonstranter inte blockerar gågatan utan går längre in på torget, bak mot parkeringen och statyn – bort från bilarna (röda pilar). Det är också viktigt att vi inte blockerar området bakom bilarna (gröna pilar) – där ska vara framkomligt för bland annat ambulans. Demonstrationens funktionärer i västar fungerar som staket (gula linjer) – följ deras instruktioner, bland annat om vilka delar av folkmassan som avtågar i demonstration och när. 

Samling för barnvagnsblocket är i Block 1 bakom den friliggande snabbmats-kiosken på torget, under plakatet “Alla barn är allas barn”. Vill ni vara säkra på att kunna starta i barnvagnsblocket så var på plats tidigt, gärna vid 14.00-14.30. Kommer ni inte till barnvagnsblocket från start föreslår vi att ni står längs gågatan eller Gustav Adolfs torg för att ansluta till barnvagnsblocket när det går förbi er.

Plats för permobiler finns längst fram i demonstrationen, vid den stora Palestina-flaggan, vid ingången till Södergatan.

Information tillresta bussar

Avstigning från tillresta bussar ska ske på Norra Vallgatan vid korsningen till Hamngatan. 

Påstigning på tillresta bussar vid Mölleplatsen ska ske på Malmöhusvägen.

Parkering av bussar sker på Baltiska vägen mot betalning. 

Information om billigare parkering för bilar upp till 24 timmar: https://malmo.se/Bo-och-leva/Stadsmiljo-och-trafik/Parkering/Pendlarparkering.html

Kampanjen Stoppa Israel - För fred och ett fritt Palestina utgår från Malmö. Vi kommer att genomföra demonstrationer mot att Israel tillåts delta i eurovision.

Stöd Stoppa Israel – För fred och ett fritt Palestina