Till Eurovision

Protest mot Malmö stad som värd för Eurovision – med Israel på scen!

10 april 2024 12:30
Stadshuset Malmö, August Palms Plats 1

När? Onsdag den 10 april kl 12.30–15.00. 

Var? Framför stadshuset i Malmö, August Palms Plats 1.

Hur? Manifestation med banderoller, plakat och megafoner och “en arg och förtvivlad minut” för att manifestera vår ilska och sorg.

Den 10 april kl. 13  tar Malmö stads kommunstyrelse beslut om medborgarinitiativet Ingen Eurovision med Israels deltagande i stadshuset i Malmö. Kom! Protestera! 

Den 7–11 maj i år är Malmö stad värd för Eurovision Song Contest (ESC). Omvärldens ögon kommer att riktas mot Malmö. Allt tyder på att Israel kommer att få delta trots deras pågående brott mot mänskligheten. 

Israel står inför rätta för folkmord på den palestinska befolkningen. Att tyst se på är att vara medskyldig! Vi vill visa palestinierna att de inte är bortglömda och att omvärlden inte accepterar Israels krigsbrott. Det är absurt och upprörande att Israel sjunger medan bomberna faller! Ryssland uteslöts från att delta i ESC och EBU efter invasionen av Ukraina. Att utesluta Israel är nu självklart!

Att låta Israel delta i ESC är att acceptera och normalisera folkmordet på den palestinska befolkningen. Att stoppa Israels deltagande är däremot en röst för fred och för solidaritet med det kämpande palestinska folket.

Kom och delta i protesten! Tillsammans visar vi världen att vi står enade i solidaritet med det palestinska folket och att Israel INTE är välkomna till Malmö!

Stoppa Israel – För fred och ett fritt Palestina!

Kampanjen Stoppa Israel - För fred och ett fritt Palestina utgår från Malmö. Vi kommer att genomföra demonstrationer mot att Israel tillåts delta i eurovision.

Stöd Stoppa Israel – För fred och ett fritt Palestina